VINDELTUREN
Vi träffas vid Mariedal i Vindeln, strax nedströms Renforsen. Här utrustar vi oss för forsfärden. Innan vi beger oss av så kör vi Era fordon till landningsplatsen så att Ni har torrt ombyte på plats när vi går i land.

Vi börjar färden med en lugn sträcka längs Hemselet och så småningom når vi Hemseleforsen som är dryga kilometern lång och faller åtta och en halv meter. Nu börjar äventyret på riktigt, bland vågor och valsar blandas nu forsens brus med glädjeskrik. Räkna med en och annan kalldusch. Kul, mycket kul.

Efter Hemseleforsen följer ett kort parti lugnt vatten innan vi gör ett strandhugg där vi kokar kaffe över öppen eld och bjuder på en smörgås. Efter fikat dags för fler forsar.

Nu väntar Övre och Nedre Kvarforsarna som tillsammans har en längd på 2300 meter och faller tillsammans hela fjorton och en halv meter. Risk för viss väta.

Nu återstår en kort lugn färd på Krångselet innan vi når landningsplatsen. Vi har då gjort en cirka nio kilometer lång, spännande och trevlig forsfärd på vackra Vindelälven.

Åldersgräns: 12 år

Totaltid: ca 2,5 - 4 timmar beroende på vattennivå.

Tillbaka till forsränning.